10 redenen waarom yoga goed voor je is

Nieuwsbrief 1 mei 2018

Waarom Yoga zo goed voor je is

Yoga wordt steeds populairder. En dat heeft natuurlijk een reden. Naast dat het heel leuk is, en je je tijdens en na een yogales zo heerlijk voelt, kan Yoga je echt veel brengen. Zowel fysiek als mentaal kan Yoga goed voor je zijn.
Waarom vinden veel mensen Yoga zo fijn en hebben veel mensen er baat bij? Wat zijn de redenen voor yoga?
Bloom heeft 10 voordelen van yoga voor je op een rijtje gezet!

10 voordelen van Yoga 

 1. Meer flexibiliteit
  Door de verschillende houdingen in yoga worden zowel de spieren als het bindweefsel (pezen, banden, gewrichten) verlengd of soepeler gemaakt. Hierdoor word jij zelf natuurlijk ook soepeler. Zonder te forceren, elke keer een stukje verder.
 2. Het maakt je sterker
  Bepaalde poses in yoga zorgen er voor dat je sterker wordt, dat je spieren opbouwt. Yoga zorgt voor verbetering van het uithoudingsvermogen en meer kracht. Zodat je op fysiek gebied meer aankunt.
 3. Verbetert je lichaamshouding =  Minder klachten
  Yoga brengt je meer flexibiliteit, maakt je lichaam soepeler en sterker. Door het beoefenen van yoga wordt je je veel meer bewust van je lichaam en hoe je beweegt. Alles bij elkaar resulteert dit in een betere lichaamshouding. Een betere lichaamshouding leidt tot vermindering van nek-, rug, en spierklachten.
 4. Goede nachtrust
  Het beoefenen van yoga bevordert de slaap. Yoga heeft een positief effect op verschillende factoren die een goede nachtrust verstoren, zoals bijvoorbeeld pijn, stress en angst. Door yoga te doen, val je sneller in slaap, slaap je langer en voelt je je ‘s ochtends meer uitgerust.
 5. Goed voor je fysieke gezondheid
  Er zijn nog meer redenen waarom yoga goed is voor fysieke gezondheid: Verbeterde bloedcirculatie, verbeterde zuurstofopname. Het verlaagt de bloeddruk. Verbetering van ademhaling en longfunctie. Het helpt om afvalstoffen beter af te voeren. Vaak geeft het ook wat verlichting bij (chronische) pijn en migraine.
 6. Balans
  Yoga kan echt een rustpunt op een drukke dag of week zijn. Balans tussen body en mind. Evenwicht voor lichaam en geest. Een beetje actie is prima: veel sporten, spanning, stress, je kunt best veel aan. Maar zorg voor balans. Zorg ook voor momenten van rust en ontspanning. Je lichaam en hoofd zullen je dankbaar zijn. Daarnaast zijn er specifieke poses die een beroep doen op je fysieke balans. Door regelmatig aan yoga te doen, kan de balans, het evenwichtsgevoel, verbeteren.
 7. Focus, focus!
  Yoga helpt je concentratievermogen te verbeteren. Focus op het hier en nu. Focus op jezelf. Veel mensen laten hun gedachten bepalen wat er gebeurt. Met yoga leer je de regie te houden, te focussen op het heden. Betere concentratie. Meer balans tussen lichaam en geest.
 8. Minder stress
  Yoga helpt je ontspannen en stress te verminderen. Onderzoek heeft aangetoond dat het de afgifte van cortisol, het voornaamste stresshormoon, vermindert en dat yoga een goede manier is om stress buiten de deur te houden. Na 3 maanden yoga, ervaren de meeste mensen minder last van stress, angst, moeheid en depressie.
 9. Innerlijke rust
  Dankzij de mindfulness – en meditatieve aspecten van yoga kun je meer rust creëren in je hoofd. Het leert je te ontspannen en het in je hoofd rustiger te laten zijn. Veel mensen die – om andere redenen – yoga zijn gaan doen, geven aan dat dit eigenlijk de hoofdreden is waarom yoga een essentieel onderdeel van hun leven is geworden.
 10. En wat is jouw reden?
  Ervaar yoga zelf, en misschien heb jij nog wel een andere reden waarom het zo goed voor je is! Voor mij is dat bijvoorbeeld dat ik me zo zorgeloos & gelukkig voel na een uurtje yoga.

Yoga op het rooster!

Bij Bloom Yoga & Pilates Studio staat Yoga op het rooster:

 • Maandag 9.00-10.00 uur Yin-Yang Yoga
 • Maandag 19.30-20.30 uur Flow Yoga
 • Dinsdag 20.30 – 21.30 uur Yin Yoga
 • Donderdag 19.30 – 20.30 uur Yin Yoga
 • Zaterdag 9.00-10.00 uur Yin-Yang Yoga

Kom eens meedoen!

Maandag 21 mei | 2e Pinksterdag | extra lessen | Geef je op!

Maandag 21 mei staan er 2 extra lessen op het rooster (specials):

 9.30-10.30 Fit Fusion
10.30-11.30 Yin Yoga

Wil je meedoen, geef je dan op.
Aanmelden is verplicht, er zijn max. 16 plaatsen beschikbaar. Reserveer: info@yogastudiobloom.nl
Je kunt ook meedoen als je (nog) geen kaart van Bloom hebt. De kosten bedragen 10,- (losse les) of 1 les van je rittenkaart.Het is niet mogelijk om deze lessen als gratis-proefles te doen.

Share
Pin
Tweet
Forward